Keresés:
Keres
E-számlával könnyebb Thursday, November 18, 2010
E-számlával könnyebb is lehet...(Kornis György Számadó Kft)
 
E-számlával könnyebb is lehet...
Kornis György
Számadó Kft.

E-számlával az ügyvitel könnyebb is lehetne, de csak akkor, ha megfelelő szoftver eszközök állnak a rendelkezésre…

Az előadásomban ennek kapcsán arról kívánok beszélni, hogy a tapasztalatom szerint az elmúlt években oly sokféle megoldás, magyarázat, eljárás hangzott már el e témával kapcsolatban, hogy a felhasználók számára egy ködös, talán sokszor nehezen érthető katymaz mindaz, amit nekik tenni kell e-számla ügyben.

Igaz ez akkor is, ha kibocsátók, de főleg, ha befogadók. Többnyire nem nagyon érthető, mi is az elektronikus aláírás, időbélyegző, archiválás, stb. Sokan igyekeztek már elmagyarázni ezeket, de többnyire szakmai fejtegetésekbe bonyolódtak az előadók, ami érthető, mert az informatikusok (de más szakmabéliek is) nehezen érzik, hol van a szakmai nyelv és a köznyelv közötti közös rész.

Igyekezni fogok köznyelven beszélni, annál is inkább, mert alapszakmám szerint nem informatikus vagyok, bár tény, hogy közel 20 éve már az ügyvitel-informatika területén mozgok.

Megpróbálom végigvinni a folyamatot úgy, hogy kiindulok abból a feltételezésből, hogy a felhasználónak nincs semmilyen célszoftvere, csupán az általános eszközökre hagyatkozik. Majd természetesen kitérek arra is, ha mindezeknek a feladatoknak már célszoftverrel, pl. a SZÁMADÓ-val tesz eleget.