Keresés:
Keres
E-számlával könnyebb Thursday, November 18, 2010
Édestestvérek: e-számla és e-másodpéldány - Két év tapasztalatai Puskás Zsolt Drescher
 
Édestestvérek: e-számla és e-másodpéldány - Két év tapasztalatai
Puskás Zsolt
Drescher Magyarországi Direct Mailing Kft.

A Drescher Magyaroszági Direct Mailing Kft. a magyarországi papír-számla előállító piac egyik meghatározó szereplője. Bár a lassan változó fogyasztói szokások középtávon még a papír hegemóniáját támasztják alá, a kompetitív elektronikus termékek előretörése már középtávon is kihívást jelent a papíros piac szereplői számára, így igaz a mondás: „aki lemarad, kimarad”.

Már évekkel ezelőtt megkezdtük a hagyományos papír-alapú termékek mellé az elektronikus termék-skála kiépítését: hiteles elektronikus másodpéldány, tároló-infrastruktúra és ügyfélszolgálati megoldás, illetve legutóbbi nagy lépésként a saját brand alatti – az Ügyfél saját honlapján, „saját színeiben” történő – számlabemutatáshoz az elektronikus számlázási technológia kialakítása és biztosítása.

Az előadásban az elmúlt évek tapasztalatai mellett - kit és mi motivál egy-egy e-projekt beindításában, hogyan hatott a válság az elektronikus termékek piacára - bemutatásra kerül, hogy az e-másodpéldány bevezetése az induláskori kis áttérési szám és a nagy beruházási igény között feszülő ellentmondás gátját lebontva hogyan könnyíti meg az e-számlára való áttérést is, és teszi lehetővé gyakorlatilag beruházás-mentesen az elektronikus számlakibocsátás bevezetését, az Ügyfél belső folyamatainak lényeges átalakítása nélkül.