Keresés:
Keres
Bejövő számlák teljeskörű feldolgozása - Mégis az e-számla a jövő?
Thursday, October 4, 2007
Letöltések
DMSLabor_Konf_43
 
 
 

Mostani konferenciánk szorosan kapcsolódik korábbi két elektronikus számlázással, elektronikus számlákkal kapcsolatos rendezvényeinkhez. Most a bejövő, költségelszámolásunkat megalapozó számlák feldolgozásáról, az érkeztetés utáni rendezésről, a számlák szkennelésének módozatairól, a vállalatirányító rendszerek felé történő elektronikus adattovábbításról, a kézi illetve gépi adatrögzítésről, OCR technika alkalmazásáról, a számlaigazoló folyamat felépítéséről, a nagyobb összegű számlák esetében a megkötött szerződéshez történő csatolásről, a számlák archíválásáról és őrzéséről, a számla visszakereséséről, valamint a számlák selejtezése kapcsán keletkező egyéb feladatokról lesz szó.

A papír alapú számlák feldolgozásának és kezelésének komplexitását bemutatva könnyű lesz rámutatni a jogszabályoknak megfelelő elektronikus számlák előnyeire. A számviteli bizonylatok szabályozáért a Pénzügyminisztérium megfelelő osztályai felelnek. Mégis a "hatóságra", az APEH-ra haragszunk, az APEH-tól várjuk el a jogi akadályok felszámolását, a számlázással kapcsolatos feladatok egyszerűsítését. Köszöntő előadónk a mi oldalunkra áll: rávilágít az APEH elektronikus számlákkal kapcsolatos tényleges feladataira. A jogi akadályok elhárítása érdekében 2007. január végén a GKM munkacsoportot indított útjára, amely tagjai széleskörű tapasztalattal rendelkeznek az elektronikus számlák és az elektronikus archiválás területén. Nyár közepére elkészült egy munkanyag, amely különböző szervezetek, érdekcsoportok, IT beszállítók, könyvelők és egyéb szervek egyesített véleményét tartalmazza az elektronikus számlák jogszabályi hétteréről, a feltárt ellentmondásokról, hiányzó fogalom pontosítíásokról. A redezvény fő támogatója, a Xerox Magyarország új dokumentum szkennerrel jelent meg a piacon, amely még hatékonyabban, kényelmesebben és egyszerűbben valósítja meg a nagyobb mennyiségű feldogozási feladatainkat. Az egyik Xerox partner, a Doqsys előadásában megismerhetjük a számlakezelés teljes folyamatát, azokat az apró fortélyokat, amelyek logikussá, átláthatóvá, és gördülékennyé teszik még a legfurcsább eseteket is. Az Offisys előadásában megismerhetjük a legfejlettebb karakterfelismerésen alapuló számlakezelési technikákat és gyakorlati alkalmazásuk módozatait. Az űrlapfeldolgozás technikai hátterével sikeresen vívhatjuk meg a kűzdelmet az egyik legnagyobb mennyiségű dokumentumunkkal szemben. A Malév bevezette az elektronikus számlázást, de csupán a kimenő számlák esetében. Az előadás vevői szemmel mutatja be a beérkező papír alapú számlák hagyományos kezelésének problémáit, majd kitér a tervezhető megoldásra a már gyakorlatban működő elektronikus számlák tükrében.

A szakemberek hamar felismerték, hogy az elektronikus számlák terjedésére igen nagy hatással lehet, ha a közigazgatás hamar befogadja az elektronikus számlákat. Nemzetközileg több példa is mutatja az elektronizálódó állami aparátus serkentő, motiváló hatását. Előadásunkban a belföldi lehetőségekről, és várható hatásokról lesz szó. A program végén, de egyáltalán nem utolsó sorban pedig arról lesz szó, hogy a számviteli bizonylatok igazi értői, a könyvelők hogyan élik meg a bejövő számlák papírtengerét, hogyan viszonyulnak a fokozatosan terjedő elektronikus megoldásokhoz, valamint milyen módon célszerű elektronikus számlákkal enyhíteni az adott cég számlázási feladatait.

Tervezett program
Köszöntő - Az APEH különleges szerepe a számlakezelés ellenőrzésében
  dr. Kovács Ferenc
  APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási főosztály
Beszámoló a GKM e-számla és elektronikus archiválás projektjéről
  Pócza András
  Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, Infokommunikációs, e-Gazdaság Főosztály
Xerox "One Touch" Technológia - avagy professzionális archiválás egyetlen gombnyomásra
  Neudert Károly
  Xerox Magyarország Kft.
Számlakezelés a beszerzéstől a többszintű igazolásig - automatizált számlafeldolgozási folyamat
  Gergely Ákos
  DoqSys Kft.
Xerox termékek és szolgáltatások a gördülékeny feldolgozásért
  Czibere Kornél
  Xerox Magyarország Kft.
Professzionális munkafolyamatirányítás és felismerés a bejövő dokumentumokhoz
  Javellák János
  Offisys Kft.
Számlafeldolgozás a kőkorszaktól a XXI-dik századig
  Babiák Zsolt
  Magyar Légiközlekedési Zrt. (MALÉV)
Az elektronikus számla befogadásának lehetőségei a közigazgatásban
  Szittner Károly
  Miniszterelnöki Hivatal, Elektronikus Kormányzat Központ
A papírtól az elektronikus számláig - elektronikus távkönyvelés
  Lengyel Tibor
  Magyar Könyvelők Országos Egyesülete