Keresés:
Keres
KKV dokumentumkezelés a nagyvállalatok mintájára
Milyen tanulságai vannak az EDMS megoldásoknak a KKV szektor számára?
Thursday, December 5, 2013
11/26/2013 5:01:22 AM
dr.Haraszti Miklós
Ide várjuk a rendezvénnyel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket, hozzászólásokat.
 
 
 Helyszín: Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ 1012 Budapest, Attila út 93.

 Az elektronikus dokumentumkezelés széleskörű elterjedése a kilencvenes évekre tehető. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen szükség volt az elektronikus levelezés általános elterjedéséhez, valamint az informatikai rendszerekben tárolt adatmennyiség hírtelen növekedéséhez. Ezek a tényezők sok cégnél megvoltak, mégis a pénzintézetek indították az első EDMS projekteket, mivel abban a szektorban a beruházási volumen is rendelkezésre állt. Talán épp ennek köszönhető az a tévhit, hogy a vállalkozások gyakran azt mondják, a dokumentumkezelési megoldások nagyon drágák, nehezen bevezethetőek.

Szerencsére az elektronikus aláírás jogszabályi környezetének kialakítása széles társadalmi és üzleti kör számára tette világossá, hogy a "papírmentes iroda" filozófiája felé egyre inkább szabad és érdemes lépéseket tenni. A nagyvállalati és kormányzati szektor megerősödésével a DMS projektek szerte a világon robbanásszerűen indultak, általában valamely ERP bevezetéssel párhuzamosan, vagy épp annak köszönhetően.

E történeti áttekintésből jól látszik, hogy a KKV szektor hosszú időn keresztül - az okokból következően - meg sem jelent a DMS szállítók térképén. Természetesen minden vállalkozásnak (mérettől függetlenül) szüksége van iratkezelő, iktató szoftverre, ez a folyamat szépen kiteljesedett 2004 és 2008 között, de a bővebb funkcionalitású dokumentumkezelő megoldások, főleg az archiválást is támogató funkciók alig terjedtek a KKV szektorban.

Hol tartunk most? Miről szól e konferencia?

A nagyvállalati megrendelők kiábrándultak, virtualizációs, felhő alapú megoldásokon törik a fejüket, vagy éppen operációs rendszereik frissítése köti le a kapacitásokat, hiszen az első (vagy második, harmadik...) dokumentumkezelési megoldásukat már biztosan bevezették. Emiatt az eszkimók (a DMS szállító cégek) fiatal, friss fókák után kénytelenek nézni (ők lennének a KKV vállalkozások?).

A KKV szektornak határozott, egyértelműen megfogalmazható üzleti igénye van az irat- és dokumentumkezelési megoldásokra, amelyeket célszerű a nagyvállalati tapasztalatok alapján a KKV szektor specialitásaira szabva kínálni, és örömmel fogadni. Az előadások ennek a mikéntjét próbálják feltárni a hallgatóság számára.

Mikulás napi ajándék a DMSLabortól!

Minden konferencián résztvevő szervezet számára átnyújtunk egy ajándékot, amely négy óra időtartamban díjmentes konzultációt biztosít a szervezet telephelyén. Az ajánlatunk 2014. december 20-ig vehető igénybe.

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, a részvételi díj 13.000.- + áfa (bruttó 16.510.- Ft), amely utólag átutalással, vagy pedig a helyszínen készpénzes számla ellenében is teljesíthető.

Különleges kedvezményt biztosítunk a KKV szektorból érkező látogatóinknak: számukra a részvételi díj csupán 6500.- + áfa (bruttó 8.255.-Ft) Kérjük, hogy a kedvezmény érvényesítéséhez a regisztrációs űrlap megjegyzés rovatába írják be: "KKV kedvezmény".

Tervezett program
9:30 - 10:00 Dokumentumkezelési kihívások a KKV szektorban
  dr. Haraszti Miklós
  DMSLabor
10:00 - 10:20 Köszöntő, az OMgK rövid bemutatása
  Benczekovits Beatrix főigazgató-helyettes
  Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ
10:20 - 10:40 Hogyan szkenneljünk? Mi változott a multifunkciós készülékek elterjedésének köszönhetően?
  Pataki Tamás
  Canon Hungária Kft.
10:40 - 11:00 Jogszabályok útvesztőiben - a DMS megoldások jogi háttere
  dr. Haraszti Miklós
  DMSLabor
11:00 - 11:20 Elektronikus iratok levéltári átadása
  Füzessy Tamás dokumentumkezelési szakértő
  -
11:20 - 11:50 kávészünet
 
 
11:50 - 12:30 Kézi aláírás elektronikus kezelése, a hitelesség biztosítása informatikai rendszerben
  Dohányos András Balázs Fejlesztési vezető
  Infoscope Informatikai és Szolgáltató Kft.
12:30 - 13:00 DMS alapfogalmak jogi értelmezése, hol itt a bizonyító erő?
  Deák Péter ügyvédjelölt
 
13:00 - 13:40 kávészünet
 
 
13:40 - 14:10 Biometrikus aláírás alkalmazhatósága, megvalósítási alternatívák, technológiák
  Katona Tihamér
 
14:10 - 15:00 Aláírási funkció univerzális integrálása különböző dokumentumkezelő rendszerekben
  dr. Haraszti Miklós
  DMSLabor