Keresés:
Keres
Válasszon a bal oldali kifejezések közül!
archiválás (7)
bejövő számlák (2)
bevezetési tapasztalatok (1)
bizonyító erő (1)
digitális toll (1)
digitalizálás (5)
dokumentum feldolgozás (1)
dokumentum formátum (2)
dokumentumkezelés (15)
dokumentumtár (1)
EAT (2)
EBPP (1)
ECM (1)
EDI (3)
elektronikus aláírás (3)
elektronikus levéltár (1)
elektronikus ügyintézés (3)
elektronizálás (2)
e-számla (8)
gyógyszeripari (2)
hiteles (4)
hitelesítés szolgáltató (2)
iktatás (3)
indexelés (4)
iratkezelés (6)
iratkezelő szoftver (5)
irattár (1)
KEIR (1)
KET (1)
KKV (1)
kommunikációs csatornák (1)
levéltár (2)
metaadatok (2)
mikrofilm (1)
minőségi szoftver (1)
mobil alkalmazás (1)
MOREQ (1)
műszaki dokumentáció (1)
nagy mennyiségű (1)
nagyvállalati (7)
őrzési idő (2)
papírmentes iroda (3)
PKI (1)
SOA (1)
strukturálatlan (1)
szkennelés (4)
tartalomkezelés (1)
telefax (1)
tervtár (1)
ügykövető rendszer (1)
ügyviteli szoftver (2)
üzleti folyamatok (3)
vonalkód (1)
KKV dokumentumkezelés a nagyvállalatok mintájára
Az elektronikus dokumentumkezelés széleskörű elterjedése a kilencvenes évekre tehető. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen szükség volt az elektronikus levelezés általános elterjedéséhez, valamint az informatikai rendszerekben tárolt adatmennyiség hirtelen növekedéséhez. Ezek a tényezők sok cégnél megvoltak, mégis a pénzintézetek indították az első EDMS projekteket, mivel abban a szektorban a beruházási volumen is rendelkezésre állt. Talán épp ennek köszönhető az a tévhit, hogy a vállalkozások gyakran azt mondják, a dokumentumkezelési megoldások nagyon drágák, nehezen bevezethetőek. Szerencsére az elektronikus aláírás jogszabályi környezetének kialakítása széles társadalmi és üzleti kör számára tette világossá, hogy a "papírmentes iroda" filozófiája felé egyre inkább szabad és érdemes lépéseket tenni. A nagyvállalati és kormányzati szektor megerősödésével a DMS projektek szerte a világon robbanásszerűen indultak, általában valamely ERP bevezetéssel párhuzamosan, vagy épp annak köszönhetően. E történeti áttekintésből jól látszik, hogy a KKV szektor hosszú időn keresztül - az okokból következően - meg sem jelent a DMS szállítók térképén. Természetesen minden vállalkozásnak (mérettől függetlenül) szüksége van iratkezelő, iktató szoftverre, ez a folyamat szépen kiteljesedett 2004 és 2008 között, de a bővebb funkcionalitású dokumentumkezelő megoldások, főleg az archiválást is támogató funkciók alig terjedtek a KKV szektorban. Hol tartunk most? Miről szól e konferencia? A nagyvállalati megrendelők kiábrándultak, virtualizációs, felhő alapú megoldásokon törik a fejüket, vagy éppen operációs rendszereik frissítése köti le a kapacitásokat, hiszen az első (vagy második, harmadik...) dokumentumkezelési megoldásukat már biztosan bevezették. A KKV szektornak határozott, egyértelműen megfogalmazható üzleti igénye van az irat- és dokumentumkezelési megoldásokra, amelyeket célszerű a nagyvállalati tapasztalatok alapján a KKV szektor specialitásaira szabva kínálni, és örömmel fogadni. Az előadások ennek a mikéntjét próbálják feltárni a hallgatóság számára.
11/27/2013 Tovább...
Biometrikus aláírás alkalmazhatósága, megvalósítási alternatívák, technológiák
A biometrikus aláírás a hétköznapi kézi aláírás szakszerű megfogalmazása olyan rendszerek esetén, amely nem csupán a kézi aláírás lenyomatát őrzi a papír alapú dokumentumon, hanem ezt kiegészítve az aláírás készítése során rögzíthető további adatokat és információkat is tárol.
11/2/2013 Tovább...
EDI szakkönyv: "Elektronikus adatcsere a vállalatirányításban"
Az elektronikus számla témaköréhez szervesen kötődik az EDI fogalma és alkalmazása. Az egyetlen magyar nyelvű elektronikus adatcseréről szóló szakkönyv kiadása "Elektronikus adatcsere a vállalatirányításban" címmel, Nemes Tamás és Léhnert Imre nevéhez fűződik.
2/25/2010 Tovább...
"Bejövő számlák teljeskörű feldolgozása - Mégis az e-számla a jövő?"
Időpont: 2007. október 4. csütörtök Helye: Vista rendezvényközpont, Bp. Paulay Ede u. 9. (http://www.vistaterem.hu/) Mostani konferenciánk szorosan kapcsolódik korábbi két elektronikus számlázással, elektronikus számlákkal kapcsolatos rendezvényeinkhez. Most a bejövő, költségelszámolásunkat megalapozó számlák feldolgozásáról lesz szó. Szó lesz az érkeztetés utáni rendezésről, a számlák szkennelésének módozatairól, a vállalatirányító rendszerek felé történő elektronikus adattovábbításról, a kézi illetve gépi adatrögzítésről, OCR technika alkalmazásáról, a számlaigazoló folyamat felépítéséről, a nagyobb összegű számlák esetében a megkötött szerződéshez történő csatolásről, a számlák archíválásáról és őrzéséről, a számla visszakereséséről, valamint a számlák selejtezése kapcsán keletkező egyéb feladatokról. A papír alapú számlák feldolgozásának és kezelésének komplexitását bemutatva könnyű lesz rámutatni a jogszabályoknak megfelelő elektronikus számlák előnyeire.
9/26/2007 Tovább...
Elektronikus számlázás - digitális archiválás projekt a GKM-ben
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) számára kiemelten fontos terület az üzleti környezet fejlesztése, egy korszerűbb vállalkozási környezet megteremtése. Ennek fontos eszköze az elektronikus számlázás elterjesztése.
2/28/2007 Tovább...
DMS EXTRA! Különlegességek a dokumentumkezelésben
2006. november 16-án, csütörtökön rendezzük soron következő konferenciánkat az Oracle-nél. A téma: az újdonság. Paradox gazdasági hatások közepette is érdemes egy pillanatra megállni és körbenézni: milyen hatékony, olcsóbb, gyors, vagy újfajta technológiát alkalmazó megoldások jelentek meg.
9/18/2006 Tovább...
Szakmai konferencia a "számláról"
Közismert bizonylatról van szó, de vajon tényleg tisztában vagyunk a számla bizonylat kezelésével, a hozzá kapcsolódó feladatok összetettségével, és az "elektronikus" jelző jelentőségével?
3/16/2006 Tovább...